ROMA'DA ŞEHİRİÇİ ULAŞIM

Roma Fiumicino Havaalanı'na indikten sonra merkeze en ucuz şekilde, havaalanı ile Termini tren istasyonu arasında seferleri olan otobüsler ile gidilebilir. Bu otobüs firmalarının internet sitelerine aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz:

Bizim seyahat öncesi yaptığımız plana göre Roma’da sadece Kolezyum’a girebilecek vaktimiz vardı ve diğer gezeceğimiz yerler yürüme mesafesinde olduğu için toplu taşımaya da fazla ihtiyaç duymayacaktık. Bu sebeple, Romapass almamaya karar verdik. Kolezyum dışında Capitoline Müzesi (Capitoline Museums) veya herhangi bir müzeye girecek zaman olması durumunda Romapass almak mantıklı olabilir. Ayrıca Romapass’in saatlik değil günlük olduğunu belirtmeliyim, ilk kullanımınız akşam saatlerinde olsa bile saat gece 12’yi geçtiğinde 1 günlük kullanım hakkınız bitmiş oluyor.
Eğer biletleri internetten alırsanız mutlaka bilet ofisinden online rezervasyonunuzu bilete çevirmeniz gerekiyor. Bu yüzden bence bileti önceden almaya gerek yok, havaalanından kolayca alınabiliyor. Her iki durumda da bilet ofisine gitmek gerekiyor.  Biz TAM firması ile kişi başı 6 €’ya Termini’ye gittik. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Otobüsten daha pahalı ama daha kısa süren ulaşım yolu ise Termini’ye tren ile gitmek.  Yarım saat süren yolculuk için biletler kişi başı 14 €. Trenitalia’nın internet sitesinden bu bileti almak mümkün.

Şehir içi ulaşım için Romapass kullanılabilir. Şehiriçi toplu taşımada 2 gün geçerli olan ve 1 müzeye de ücretsiz giriş sağlayan Romapass 28 €, 3 gün geçerli olan ve 2 müzeye ücretsiz giriş sağlayan Romapass 38,5 €.  Bu kart Kolezyum’da da geçerli, ancak başka bir ülke olan Vatikan’da geçerli değil.  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENEDİK

FLORANSA 2.GÜN

FLORANSA 1.GÜN