ROMA 2. GÜN

2. günümüzün yarım gününü Vatikan'a ayırdık. Vatikan yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Vatikan’dan ayrılıp Kutsal Melek Kalesi (Castel Sant'Angelo) ve Sant'Angelo Köprüsü’ne (Ponte Sant'Angelo) doğru yürümeye başladık.

Castel Sant'Angelo

Sant'Angelo Köprüsü’nde kaleye doğru oturup biraz dinlendik. Kaleye çıkacak halimiz kalmamıştı. Ardından Campo dei Fiori’ye doğru ilerledik, Pantheon’a doğru ilerlerken kahve içmek için turistik olmayan İtalyanların ayaküstü kahve içtiği Barnum Cafe’ye oturduk, ortam güzel, wifi var, fiyatlar uygun. İyice dinlendikten sonra Pantheon’a girdik.
Pantheon

Buradan çıkıp Navona Meydanı’na (Piazza Navona) ilerledik. Peterland’den patates kızartması alıp meydanda bir köşeye oturup afiyetle yedik.


Bu akşamki yemek planımız İspanyol Merdivenleri’nin yakınında yer alan meşhur makarnacı Pastificio’dan makarna yemek. Yaptığımız araştırmalarda öğlen ve akşam olmak üzere iki kere makarna servisi olduğu yazıyordu ama biz bittikçe yeniden makarna yapıldığını gördük. Günlük iki çeşit makarna yapılıyor, biz domates soslu makarnasından yedik ve çok lezzetliydi. Porsiyonlar büyük, yanında su ve şarap ile bir tabak makarna sadece 4 €. Oturarak yemek için masalar bulunmuyor ama ister mekanda ayakta, ister İspanyol Merdivenleri’ne oturarak bu leziz makarnaları yiyebilirsiniz. Bizim gittiğimiz dönemde İspanyol Merdivenleri tadilattaydı maalesef. Buradan hediyelik makarna da almanız mümkün, yarım kiloluk makarnalar 6 €.

Pastificio

Karnımızı doyurduktan sonra sıra geldi Pompi’nin meşhur tiramisusunu tatmaya... Pompi de yine İspanyol Merdivenleri’ne yakın. Biz çilekli tiramisu alıp Fontana di Trevi’ye gidip 4 €’ya aldığımız tiramisumuzu burada yedik. Tiramisu gerçekten mükemmel, sonraki günlerde de fıstıklı ve muzlu tiramisularını da denedik ve hepsini çok beğendik. Pompi’de çikolatalı ve karamelli dondurma yedik özellikle çikolatalı dondurmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. 


Pompi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENEDİK

FLORANSA 2.GÜN

FLORANSA 1.GÜN