SİENA

Floransa'daki ikinci günümüzün yarısını Siena’ya ayırdık.  Tren ya da otobüsle Siena’ya ulaşmak mümkün. Daha önce bir blogda tren istasyonun şehir merkezine uzak olduğu bu sebeple tren istasyonunda indikten sonra otobüse binmek gerektiği yazıyordu. Bu sebeple, biz merkeze kadar giden otobüs ile seyahat etmeyi tercih ettik. Bilet kişi başı 7,8 €. Ancak otobüsler çok eski ve havasızdı. Aslında tren istasyonundan indikten sonra merkeze rahatlıkla gidilebiliyormuş. Bu yüzden trenle seyahat etmenizi tavsiye ederim.

Siena- San Gimignano- Pisa gezilerini içeren turlarla bu üç yeri görmeyi tercih ederseniz kişi başı 90 €’ya tur satın alabilirsiniz. Biz Pisa’da Pisa Kulesi dışında görülmeye değer bir şey olmadığı için buraya zaman harcamak istemedik. Siena yarım günde görülecek bir şehir, istenirse aktarmalı tren veya otobüs ile Siena’dan sonra San Gimignano’ya da gidilebilir.

Siena’ya vardığımızda otobüsten iner inmez Campo Meydanı’na (Piazza del Campo) yöneldik. Bu meydanda her yıl Toskana'nın en ünlü ve heyecanlı etkinliği olan palio yarışları düzenleniyor. Bizim gittiğimiz dönemde ise meydan çikolata stantları ile doluydu. Çeşit çeşit çikolatalar aklımızı başımızdan aldı. Tatmamız için uzatılan çikolataları birer birer denedik ve mis kokulu sıcak çikolata ile içimizi ısıttık.

Meydanda Mangia Kulesi (Torre del Mangia), Belediye Sarayı (Palazzo Pubblico) yer alıyor. 102 metre yüksekliğindeki kuleye yaklaşık 500 basamaklı merdivenle çıkılıyor, biz o kadar basamağı göze alamadığımız için çıkmadık. Giriş ücreti 10 euro.

 Campo Meydan

Siena'nın dar sokaklarından Mangia Kulesi

Daha sonra Siena Katedrali’nin (Cattedrale Metropolitana di Santa Maria Assunta ya da Duomo di Siena) bulunduğu Duomo Meydanı’na (Piazza del Duomo) ilerledik. Katedralde gezecek birçok farklı alan bulunuyor, giriş ücretleri seçtiğiniz bölümlere göre değişiyor. Biz katedral ve Piccolomini Kütüphanesi (Biblioteca Piccolomini) girişini içeren bileti kişi başı 4 €’ya aldık.

 Siena Katedrali


  Siena Katedrali'nin tabanında yer alan eserler

 Piccolomini Kütüphanesi'nde yer alan freskler

Siena Katedrali

Bugün için planımız Siena sonrası Floransa’ya dönüp Michelangelo Tepesi’ne (Piazzale Michelangelo) çıkıp günbatımını izlemek olduğu için yine otobüsle Floransa’ya döndük. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENEDİK

FLORANSA 2.GÜN

FLORANSA 1.GÜN