FLORANSA 3.GÜN

Bugün 10:30 için Uffizi’ye giriş biletlerimizi kişi başı 12 €’ya internetten almıştık.  Bunun 4 €’su her zaman olduğu gibi rezervasyon ücreti.  Biz gittiğimizde çok fazla sıra olmadığını gördük.  Yüksek sezonda rezervasyonsuz gitmek bilet bulamamanıza sebep olabilir. İnternetten biletimizi almış olsak da önce bilet ofisine uğrayıp biletlerin aslını almak gerekiyor. Uffizi giriş biletini internetten alacaksanız en önemli nokta; her sitede ücretin farklı olması.  En düşük ücretli biletler, Floransa müzelerine giriş biletlerinin satıldığı resmi site olan bu adreste bulunuyor. Başka sitelerden alıp fazla ücret ödemeyin çünkü internetten arattığınızda karşınıza ilk olarak uffizi.com, uffizi.org gibi siteler çıkacak, buralarda bilet ücretleri 23 € civarı.  Aynı şekilde Accademia Galerisi, Bargello Müzesi (Bargello Museum), Boboli Bahçeleri  (Giardino di Boboli) gibi pek çok yerin biletlerini de bu adresten daha uygun fiyata alabilirsiniz.

Uffizi Galerisi ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Uffizi’den çıktıktan sonra yolda ismini not almadığım bir pizzacıdan dilim pizza ve yine ismi hatırlamadığım bir pastaneden donut benzeri bir tatlı aldık.  Hayatımda yediğim en güzel donut olabilir, hala neden birden daha fazla yemedim diye üzülüyorum. Kısacası İtalya'da iyi restoranların pesinde koşmadan, sokakta rastgele aldığımız yiyecekler bile bizi mutlu etmeye yetti.
Şimdi sıra Boboli Bahçeleri’ne geldi.  Bahçe Pitti Sarayı’nın (Palazzo Pitti) arkasında yer alıyor.  Girişi ücretli.  Gümüş Müzesi (Museo Argenti), Kostüm Galerisi (Galleria Costume), Giardino Bahçesi (Giardino Bardini) ve Porselen Müzesi’ne (Museo Porcellane) girişi de içeren bilet kişi başı 10 €.  İtalya seyahatimiz boyunca bilet ofisinden aldığımız tek bilet bu oldu.  İnternetten almanız halinde ücret 13 €.  Önce Kostüm Galerisi’ne girdik, görülmeye değer bir şey yoktu, bu yüzden Boboli Bahçeleri’nde vakit geçirmeyi tercih edip diğer müzelere girmedik. 
Bahçe gerçekten çok büyük, hava şansımıza muhteşem, sonunda montlarımızı çıkardığımız, hatta tshirtle kalabildiğimiz bir öğleden sonra geçirdik bu bahçede.  Çimlere uzanıp günlerdir yürüdüğümüz yollara inat çok güzel dinlendik. 

Boboli Bahçeleri
Bahçeden çıktıktan sonra dondurma yemek için Gelataria Santa Trinita’da uzun bir kuyruk bekledik. Çilekli ve çikolatalı dondurmamızı alıp Santa Trinita Köprüsü’nde (Ponte Santa Trinita) oturarak midemize indirdik. 
Hava kararınca Pastation’dan paket Penne aldık ve Cumhuriyet Meydanı’nda yine atlıkarınca karşısındaki banklarda oturup keyifle yedik. Sabah erkenden Venedik yolcusuyuz.  Floransa veda etmek üzere Duomo Meydanı ve Signoria Meydanı’na son kez uğrayıp fotoğraf çekip odamıza döndük.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENEDİK

FLORANSA 2.GÜN

FLORANSA 1.GÜN